02 — TERYTORIUM
Wędrować,
nie pokazując się
Puma porusza się po rozległych obszarach i zazwyczaj występuje w niewielkich zagęszczeniach. Odpoczywa w osłoniętych miejscach, a trawiaste tereny, wąwozy i skraje lasu wykorzystuje do przemieszczania się oraz szukania pokarmu.
Jednolite futro wtapia się w skały, trawy kępowe i cień. Większość jej obecności pozostaje niewidoczna: tropy, znaki i resztki ofiar opowiadają o zwierzęciu, które zdążyło już odejść.
